Istoricul companiei

Suntem activi pe piata autohtona de peste 23 de ani, cu vanzari anuale de aproximativ 200 mil. euro. 

Compania are in prezent circa 500 de angajati, opereaza prin 10 depozite, distribuie peste 3500 de produse de la mai mult de 80 de furnizori locali si internationali si asigura livrarea in peste 4000 de puncte de vanzare:

- farmacii
- spitale
- drogherii
- alte tipuri de clienti

 

 

1994    Se infiinteaza Europharm Holding la Brasov, ca o companie dedicata activitatii de Distributie.
 
1998    Europharm Holding realizeaza un parteneriat strategic cu SmithKline Beecham.
 
2003    GlaxoSmithKline preia 100% Europharm Holding.
 
2004    Are loc procesul de schimbare a identitatii vizuale a Europharm Distributie, alegand o noua grafica: inima, simbolul vietii si al sanatatii si silueta sarpelui, un simbol stravechi al farmaciei.Compania a incheiat in acelasi an procedurile necesare certificarii sistemului intern de management al calitatii ISO 9001 – 2008.
 
2010    Deschiderea depozitului de servicii logistice din Chitila reprezinta baza unei noi etape de dezvoltare a Europharm Distributie ca furnizor de Servicii Logistice.  
 
2014   Am inaugurat Centrul Logistic Chitila, in care desfasuram operatiuni logistice atat pentru distributia directa, cat si operatiuni specifice de servicii logistice pentru parteneri si furnizori.
 
2016   La 1 noiembrie se finalizeaza achizitia Europharm Distributie de catre Interbrands Marketing & Distribution SRL, de la Grupul GSK. In urma acestei tranzactii, EPH ramane o companie de sine statatoare in cadrul grupului IBR.
 
2017  Este anul investitiilor si al transformarilor pentru a asigura cresterea si consolidarea pozitiei companiei ca lider al pietei farmaceutice de Distributie si de Servicii Logistice.