"Construim impreuna pentru o viata sanatoasa"

Europharm Distributie s-a alaturat organizatiei non-guvernamentale Habitat for Humanity Romania in proiectul “Construim impreuna pentru o viata sanatoasa!”, in care angajatii companiei s-au oferit voluntari pentru a ajuta la constructia de case pentru persoane defavorizate.

 

 

Astfel, in decurs de 3 ani, angajatii nostri au cumulat peste 7.750 ore de voluntariat in cadrul santierelor Habitat. De asemenea, pentru a sustine munca si devotamentul echipei noastre, ne-am angajat sa acoperim costurile pentru doua dintre casele construite, dar si sa sustinem financiar acoperirea costurilor cu materialele de constructii folosite.

  • 19 santiere in 14 localitati     
  • 544  voluntari Europharm Distributie
  • 7.756 ore de munca voluntara          
  • 35 familii beneficiare  
  • 40 copii beneficiari de la un centru de zi

Programul de eficienta energetica:

In colaborarea noastra cu Habitat for Humanity Romania ne-am implicat  in viata societatii locale si altfel decat prin traditionala constructie de case pentru cei in nevoie. Pentru ca eficienta energetica este o prioritate si pentru business-ul Europharm si ne concentram constant pe reducerea consumului de energie si apa si a cantitatii de deseuri generate, 8 colegi voluntari si Habitat for Humanity Romania au invatat 300 de familii despre ceea ce inseamna eficienta energetica. Programul menit sa ofere solutii practice familiilor din comunitati defavorizate economic a cuprins informatii ca: utilizarea eficienta a aparatelor electrocasnice si eficienta termica a locuintei, tipuri de materiale si tehnologii pentru izolatie, precum si secrete din practica.

„Am participat la curs mai mult ca sa dau curs rugamintii unei prietene, nu din convingere, dar apoi mi-am dat seama cat de bine mi-a prins. N-am crezut ca lucruri atat de simple iti pot salva niste bani, din bugetul si asa mic al familiei noastre. Am invatat ca pana si incarcatorul de la telefon pe care-l tineam tot timpul in priza consuma curent, si nu l-am mai tinut. Am invatat ca un bec lasat aprins in camara consuma energie care e pe bani, si nu l-am mai lasat aprins. Am invatat ca o daca am podul casei izolat salvez o gramada de lemne peste iarna. Asa ca acum pot sa spun ca mi-a fost de mare folos pentru ca, cu banii economisiti am putut sa cumpar celor 2 copii mai multe haine”, spune o participanta la cursul tinut in Beius.